Przepis z tej strony.
Składniki:
- 1 l jogurtu greckiego
- 5 jajek
- 1/2 szklanki oleju
- 3 opakowania budyniu śmietankowego z cukrem
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 300 g pokruszonych herbatników
- 150 g roztopionego masła
Pokruszone herbatniki mieszamy z masłem. Dno tortownicy wyłożyc papierem do pieczenia, przesypać herbatniki i docisnąć je do dna. Włożyć do lodówki. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukry. Żółtka, budynie, proszek do pieczenia, olej i jogurt połączyć. Do masy budyniowej dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Masę wylać na herbatniki. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz