niedziela, 19 maja 2013

Roladki schabowe w sosie pomidorowym



Składniki:
  • po tyle samo plastrów schabu bez kości, szynki oraz żółtego sera
  • olej do wysmarowania naczynia żaroodpornego
Kotlety rozbić cieniutko. Na każdym położyć szynkę i ser. Zwinąć w rulonik i układać w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym złączeniem do dołu.

Roladki zalać sosem pomidorowym i wstawić do nagrzanego piekarnika 180ºC i piec około 40 minut.

Smacznego! :)






3 komentarze:

  1. A gdzie przepis na sos? Najbardziej to mnie interesowało.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis bez sosu to jak nie przepis. Trzeba się udać gdzieś indziej.

    OdpowiedzUsuń
  3. Szukam idealnego sosu pomidorowego, dlatego zadnego do tej pory nie podalam. Dziekuje za odwiedziny i pozdrawiam :) moze przy nastepnej wizycie bedzie juz sos ;)

    OdpowiedzUsuń