Składniki:
- 450g truskawek mrożonych lub świeżych
- duży jogurt naturalny (420g)
- crunchy naturalne (np.takie)
- cukier (około1-2łyżek, polecam bez cukru- mniej kalorii i zdrowsze!)
Truskawki zmiksować, dodać cukier i dokładnie wymieszać. Do szklanek nałożyć 2 łyżki musu truskawkowego, następnie 2 łyżki jogurtu i posypać crunchy. Powtarzać czynność, aż do zakończenia składników (powstaną 2-3 warstwy w zależności od wysokości szklanek). Na wierzch wysypać dość dużą ilość płatków. Podawać zaraz po przyrządzeniu deseru.
Smacznego! :)
Fajny pomysł na drugie śniadanie ;)
OdpowiedzUsuńPyszny deserek, orzeźwiający :)
OdpowiedzUsuńPychota! Nie moge doczekac się sezonu truskawkowego!
OdpowiedzUsuńdzięki, ja też czekam na truskawki z utęsknieniem...
OdpowiedzUsuń