czwartek, 7 sierpnia 2014

Ciastka francuskie z owocami




Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 200 ml kremówki
  • 250 mascarpone
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • owoce sezonowe
  • cukier puder do posypania
Każdy płat ciasta francuskiego pokroić na 12 prostokątów. Ułożyć na blaszce i piec w temperaturze 220 stopni C, aż będą złociste. Upieczone,wyrośnięte i przestudzone ciastka przekroić wzdłuż na dwie części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać mascarpone i wymieszać do połączenia się składników. Obie części ciastka wyłożyć masą (na górnej mniej niż na dolnej), na dolną rozłożyć owoce i przykryć górną częścią ciastka. Posypać cukrem pudrem. Schłodzić w lodówce.

Smacznego! :)



5 komentarzy:

  1. Proste i smaczne uwielbiam :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. ha, znalazłam ciasto francuskie w zamrażarce :D wypróbuję :)
    ---
    http://takeittasty.blogspot.com
    http://facebook.com/takeittasty

    OdpowiedzUsuń
  3. niby takie proste a jakze smakowite!

    OdpowiedzUsuń