środa, 9 września 2015

Jednogarnkowy makaron z cukinią



Przepis z tej strony.

Składniki dla 2 osób:

  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 2 ząbki czosnku lekko zmiażdżone nożem
  • 300 g cukini pokrojonej w drobną kostkę
  • 150 g makaronu 
  • 600 ml wrzątku lub rosołu
  • parmezan do posypania
  • kilka listków bazylii

Rozgrzać oliwę i podsmażyć czosnek do lekkiego zezłocenia. Następnie wyrzucić czosnek i dodać cukinię. Przesmażyć ją przez około 2 minuty, dość często mieszać. Dodać makaron, zalać wrzątkiem lub gorącym rosołem. Gotować do miękkosci makarou (około 15 minut) od czasu do czasu mieszając, aż płyn odparuje i zostanie trochę 'sosu'.

Smacznego! :)



Wegetariański obiad V

3 komentarze: