Przepis dostałam od koleżanki.
Składniki:
- 3 szklanki dyni startej na tarce na grubych oczkach
- 3 szklanki mąki
- 3 duże jajka
- 2 szklanki cukru
- 2 cukry wanilinowe
- 3/4 szklanki oleju
- 2 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki sody
- 3 płąskie łyżeczky cynaamonu
- 3 łyżeczki kakao
- polewa czekoladowa
- płatki migdałowe
Białka ubić na sztywno razem z cukrami, Następnie dodać żółtka, mąkę z proszkiem i sodą, cynamon i kakao. Zmiksować. Wlać olej a na koncu dodać dynię i wymieszać. Piec 1h w temperaturze 170 stopni C bez termoobiegu. Przestudzone ciasto polać polewą czekoladową i posypać płatkami migdałowymi,
Smacznego! :)
Wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuń