Przepis z małymi zmianami z tej strony.
Składniki:
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 500g pieczarek
- 1czerwona papryka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- ziele angielskie
- liść laurowy
- olej
- śmietana 12 %
- pietruszka lub koperek
- łyżeczka vegety
Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem i włożyć do lodówki na 30minut. W tym czasie podsmażyć na rozgrzanym oleju pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodać mięso i podsmażyć. Gdy mięso się lekko zarumieni dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć chwilkę po czym zalać bulionem (łyżeczka vegety rozpuszczona w 0,5l wrzątku), dodać liść laurowy i ziele angielskie. Dusić całość około 20 minut, aż mięso będzie miękkie a większość bulionu odparuje. Na koniec dodać śmietanę, dosolić jeśli zajdzie potrzeba i posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.
Smacznego! :)
wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, pozdro
OdpowiedzUsuń