sobota, 29 lipca 2017

Mus z białej czekolady z owocami


Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki malinowej
  • 150 g białej czekolady
  • 400 g śmietany kremówki
  • owoce (maliny, porzeczki)
Galaretkę rozpuścić według instrukcji podanej na opakowaniu (dałam troszkę mniej wody), wystudzić. Następnie przelać ją do szklanek, dodać kilka owoców  i odstawić do lodówki na kilka godzin. W międzyczasie przygotować mus. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Bardzo dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać płynną, ostudzoną czekoladę, wymieszać. Na stężałe galaretki wyłożyć mus. Wierzch udekorować owocami. Deserki schłodzić w lodówce. 

Smacznego! :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz