Składniki:
spód:
- 300 g ciastek oreo
- 50 g gorzkiej czekolady
- 50 g masła
krem:
- 250 g mascarpone
- 250 ml kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
dodatkowo:
- owoce sezonowe
Masło roztopić, przestudzić. Ciastka oraz czekoladę zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dodać masło i wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do formy do tarty o średnicy 25 cm. Wcisnąć w dno, wyrównać i odstawić do lodówki.
Wszystkie składniki kremu przełożyć do miski i miksować do powstania gęstego kremu. Krem przełożyć na schłodzony spód. Na wierzch wyłożyć sezonowe owoce. Schłodzić około 2 godzin w lodówce.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz