środa, 1 stycznia 2014

Szynkoburgery




Składniki:
  • 4 gotowe bułki hamburgerowe
  • pomidor
  • ogórek konserwowy
  • cebula
  • szynka
  • ser tostowy
  • majonez (2-3 łyżki)
  • ketchup
  • masło
  • kapusta pekińska (kilka liści)

Pomidora, ogórka pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Kapustę pekińską poszatkować i wymieszać z majonezem do smaku. Bułki przekroić, dolną część posmarować cienką warstwą masła. Położyć cebulę, na to szynkę, pomidora i ogórka. Przykryć kapustą pekińską wymieszaną z majonezem (około 2 łyżki kapusty). Polać ketchupem do smaku (nie za dużo, aby nie 'pływało'), Dobrze przykryć serem. Gotową bułkę przełożyć na folię aluminiową i zawinąć. Wierzch podziurawić w kilku miejscach widelcem.
Bułki włożyć do piekarnika na około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz