Składniki:
- 4 gotowe bułki hamburgerowe
- pomidor
- ogórek konserwowy
- cebula
- szynka
- ser tostowy
- majonez (2-3 łyżki)
- ketchup
- masło
- kapusta pekińska (kilka liści)
Pomidora, ogórka pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Kapustę pekińską poszatkować i wymieszać z majonezem do smaku. Bułki przekroić, dolną część posmarować cienką warstwą masła. Położyć cebulę, na to szynkę, pomidora i ogórka. Przykryć kapustą pekińską wymieszaną z majonezem (około 2 łyżki kapusty). Polać ketchupem do smaku (nie za dużo, aby nie 'pływało'), Dobrze przykryć serem. Gotową bułkę przełożyć na folię aluminiową i zawinąć. Wierzch podziurawić w kilku miejscach widelcem.
Bułki włożyć do piekarnika na około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz