Przepis z Moje Smaki Życia.
Składniki:
- 2 woreczki ryżu
- łosoś norweski świeży
- 1 awokado
- 2 pomidory
- 1 średnia czerwona cebula
- cytryna
- olej
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Ryż ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Awokado obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do awokado razem z posiekaną czerwoną cebulą i natką. Dodać pół łyżki oleju i przyprawić do smaku. Wymieszać, odastawić. Łososia skropić olejem, posolić, popieprzyć i owinąć w papier do pieczenia. Piec przez około15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z salsą z awokado i ryżem.
Smacznego! :)
Musiał smakować wybornie! Aż mnie ochota naszła :)
OdpowiedzUsuńOo. Bardzo lubię łososia :)
OdpowiedzUsuń