Przepis z tej strony.
Składniki:
biszkopt
składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już dobrze znacie; pojawił się na blogu TUTAJ
masa
- 1 kg sera w wiaderku
- 200 g masła
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 1 cukier wanilinowy
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki żelatyny
dodatkowo
- 400 g dżemu jagodowego
- 100 g uprażonych płatków migdałów
Biszkopt przeciąć wzdłuż na 2 blaty.
Żelatynę rozpuścić. Masło utrzeć na biały puch, dodać stopniowo cukier, wymieszać. Następnie dodać ser i utrzeć na gładką masę. Mleko zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze wymieszać. Następnie do mleka dodać kilka łyżek masy i wymieszać. Mleko przelać do pozostałej masy i zmiksować, by nie było grudek.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę dżemu a na to 3/4 masy serowej. Drugi blat biszkoptu posmarować pozostałym dżemem i przewrócić na masę serową (tak, by dżem znalazł się na masie serowej). Wierzch biszkoptu posmarować resztą (1/4) masy i posypać płatkami migdałów.
Smacznego! :)
Uwielbiam migdały.
OdpowiedzUsuń