sobota, 18 kwietnia 2015

Pod płatkami migdałów



Przepis z tej strony.

Składniki:

biszkopt 
składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już dobrze znacie; pojawił się na blogu TUTAJ

masa

  • 1 kg sera w wiaderku
  • 200 g masła
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 łyżki żelatyny

dodatkowo
  • 400 g dżemu jagodowego
  • 100 g uprażonych płatków migdałów

Biszkopt przeciąć wzdłuż na 2 blaty.
Żelatynę rozpuścić. Masło utrzeć na biały puch, dodać stopniowo cukier, wymieszać. Następnie dodać ser i utrzeć na gładką masę. Mleko zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze wymieszać. Następnie do mleka dodać kilka łyżek masy i wymieszać. Mleko przelać do pozostałej masy i zmiksować, by nie było grudek.
Na jedną część biszkoptu wyłożyć połowę dżemu a na to 3/4 masy serowej. Drugi blat biszkoptu posmarować pozostałym dżemem i przewrócić na masę serową (tak, by dżem znalazł się na masie serowej). Wierzch biszkoptu posmarować resztą (1/4) masy i posypać płatkami migdałów.

Smacznego! :)








1 komentarz: