Przepis z Moje Smaki Życia.
Składniki:
- 1 opakowanie parówek berlinek classic
- mała cukinia
- 1 papryka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 5-6 średnich ziemniaków
- 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
- 1 puszka krojonych pomidorów
- ciasto francuskie
- sól
- pieprz
Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i obgotować 10 minut. Parówki pokroić w plasterki, warzywa w kosteczkę, posiekać czosnek a cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać parówki. Po kilku minutach dodać resztę warzyw (papryka, cukinia, ziemniaki) i smażyć około 10 minut. Dodać fasolkę i pomidory z puszki wraz z zalewą, przyprawić i dusić około 5 minut. Po tym czasie przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego. Zapiekankę przykryć ciastem francuskim, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach. Piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni C.
Smacznego! :)
Kocham leczo, więc jestem pewna, że takie cudo będzie mi smakować :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym spróbowała leczo w takim wydaniu :)!
OdpowiedzUsuń