niedziela, 11 grudnia 2016

Chlebek nacinany z serem, czosnkiem i ziołami



Składniki:

  • mały pszenny chlebek niekrojony
  • 150 miękkiego masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 250 żółtego sera
  • natka pietruszki 
  • szczypiorek

Do miękkiego masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz połowę posiekanych ziół: pietruszkę i szczypiorek. Ser pokroić w drobne paseczki. Chleb naciąć w  kratkę, najlepiej jak najgłębiej uważając, by nie przeciąć dolnej skórki. W nacięciach umieścić czosnkowo-ziołowe masło, sięgając do samego dna. Na masło w ten sam sposób umieścić dużo sera oraz resztę pietruszki i szczypiorku. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 15 min, aż ser się roztopi.

Smacznego! ;)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz