niedziela, 4 grudnia 2016

Ciasto marchewkowe Ani



Składniki:

  • 4 jaja
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki marchewki
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
dodatkowo:
  • 250g mascarpone
  • 50g cukru pudru
  • orzechy włoskie
Jajka zmiksować z cukrem. Dodawać stopniowo olej, mąkę, sodę, proszek i cynamon. Na końcu dodać marchew i delikatnie wymieszać. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Upieczone ciasto odstawić do wystygnięcia. W tym czasie zmiksować mascarpone z cukrem pudrem. Posmarować serem ostudzone ciasto i ozdobić orzechami (lub posypać pokruszonymi)

Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz