Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- Winiary pomysł na soczystą pierś z kurczaka w papirusie
- sos sałatkowy włoski
- mieszanka sałat
- pomidorki koktajlowe
- awokado
- cytryna
- 1 opakowanie mozzarelli kuleczki
- oliwa i woda do przyrządzenia sosu włoskiego
Przygotować sos sałatkowy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, odstawić. Kurczaka umyć, oczyścić i lekko rozbić na grubość około 2 cm. Kurczaka umieścić w papirusie i smażyć bez tłuszczu, odwracając co jakiś czas przez około 10 min. W czasie smażenia pomidorki przekroić wzdłuż, awokado obrać i pokroić w kostkę-skropić sokiem z cytryny. Sałatę rozłożyć na talerzach, posypać awokado, rozłożyć pomidorki oraz kuleczki mozzarelli. Polać wcześniej przygotowanym sosem włoskim. Usmażonego kurczaka pokroić na paseczki i ułożyć na sałacie.
Smacznego! :)
Idealna na kolację :)
OdpowiedzUsuń