Przepis z tej strony z małymi zmianami.
Składniki:
- 400g ryżu
- 1 opakowanie fix smażony ryż po chińsku
- cebula
- marchew
- ząbek czosnku
- 1 szklanka mrożonego groszku
- puszka cieciorki
- łyżeczka curry
- oliwa
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchew, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Fix rozrobić w szklance zimnej wody i dodać łyżeczkę curry. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić marchewkę, cebulę, czosnek i groszek. Dodać ciecierzycę i ugotowany ryż. Wlać sos, dokładnie wymieszać i smażyć, aż większość sosu odparuje.
Smacznego! :)
Lubię chińszczyznę, prosto, smacznie i w temacie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Michał
http://michalkies.blogspot.com/