Przepis ze zmianami z tej strony.
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- sałata lodowa
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 sztuka czerwonej papryki
- 6-8 pomidorków cherry
- 1 mała czerwona cebula
- sos sałatkowy paprykowo - ziołowy
- olej
- woda
- przyprawa gyros
Piersi z kurczaka pokroić w paski, obtoczyć w przyprawie do gyrosa i odstawić na kilka minut. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączyć, pomidorki przekroić na połówki, cebulę pokroić w piórka a paprykę w paski. Z sałaty oderwać kilka pierwszych i największych liści, ułożyć je na talerzach i uformować koszyczki. Pozostałą część sałaty porwać na małe kawałeczki. Wszystkie warzywa wymieszać w misce. Zrobić sos według instrukcji podanej na opakowaniu i polać nim warzywa. Wymieszać. Paski z piersi kurczaka usmażyć. Koszyczki z sałaty wypełnić mieszanką warzyw i wyłożyć na to gorące mięso.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz