Inspiracja z tej strony.
Składniki:
biszkopt kakaowy
składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już pojawił się na blogu. TUTAJ
masa
- 250 g mascarpone
- 200 ml kremówki
- 3 płaskie łyżeczki żelatyny
- 80 g kawy cappuccino w proszku
- 3 łyżki cukru
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Serek mascarpone dokładnie wymieszać z cappuccino. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Do śmietany dodać żelatynę, następnie mascarpone i wymieszać delikatnie do połączenia składników.
wierzch
- 200 ml kremówki
- 1 łyżka cukru
- 20-30 g kawy cappuccino w proszku
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier. Wymieszać.
przełożenie ciasta
Ciasto przekroić na dwie równe części wzdłuż i przełożyć je kremem. Na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę i oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.
Smacznego! :)
Super ciasto
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne ciasto, pięknie wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Mmm, pycha :) Uwielbiam kawowe ciasta :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń