czwartek, 24 lipca 2014

Rurki w kolorowym sosie z pieczarkami




Przepis z tej strony.

Składniki:

  • 200 g makaronu rurki 
  • 10 szt pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 opakowanie Fix Knorr Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • około 150 g świeżego szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietany 
  • 2 łyzki oliwy z oliwek

Makaron ugotować al dente według instrukcji podanej na opakowaniu. Pieczarki pokroić w ćwiartki, paprykę w wąskie paski, cebulę w piórka. Czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i podsmażyć. Do czosnku i cebuli dodać pieczarki. Fix knorr wymieszać z bulionem i ze śmietaną. Paprykę i ugotowany makaron wrzucić na patelnię. Zalać wszystko sosem, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Pod koniec dodać szpinak pokrojony w szerokie paski i starty ser. Całość dokładnie wymieszać i natychmiast podawać.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz