Przepis z tej strony.
Składniki:
- 200 g makaronu rurki
- 10 szt pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 opakowanie Fix Knorr Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym
- 2 łyżki startego żółtego sera
- około 150 g świeżego szpinaku
- ząbek czosnku
- 1 cebula
- 200 ml bulionu warzywnego
- 200 ml śmietany
- 2 łyzki oliwy z oliwek
Makaron ugotować al dente według instrukcji podanej na opakowaniu. Pieczarki pokroić w ćwiartki, paprykę w wąskie paski, cebulę w piórka. Czosnek posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i podsmażyć. Do czosnku i cebuli dodać pieczarki. Fix knorr wymieszać z bulionem i ze śmietaną. Paprykę i ugotowany makaron wrzucić na patelnię. Zalać wszystko sosem, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 5 minut. Pod koniec dodać szpinak pokrojony w szerokie paski i starty ser. Całość dokładnie wymieszać i natychmiast podawać.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz