Przepis w rodzinie od wielu dobrych lat.
Składniki:
biszkopt
składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już się pojawił na blogu TUTAJ
masa
- 1/2 l śmietany kremówki
- 3 paczki śnieżki (na mleko)
- 20 dag wiórek kokosowych
- 1 biała czekolada
- 1/2 szklanki orzechów włoskich pokrojonych na mniejsze kawałki
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
Czekoladę rozpuścić w łyżce wody. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać snieżki i rozpuszczoną czekoladę. Na koniec dodać 3/4 wiórek kokosowych.
wykonanie
Masę rafaello wyłożyć na biszkopt, na to rozłożyć orzechy i płatki migdałowe - delikatnie je wcisnąć łyżka w masę. Posypać resztą wiórek kokosowych. Schłodzić.
uwielbiam ciasta z kokosem :)
OdpowiedzUsuń