czwartek, 26 lutego 2015

Rafaello




Przepis w rodzinie od wielu dobrych lat.

Składniki:

biszkopt 

składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już się pojawił na blogu TUTAJ

masa

  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 3 paczki śnieżki (na mleko)
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • 1 biała czekolada
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich pokrojonych na mniejsze kawałki
  • 1/2 szklanki płatków migdałowych

Czekoladę rozpuścić w łyżce wody. Śmietanę ubić, pod koniec ubijania dodać snieżki i rozpuszczoną czekoladę. Na koniec dodać 3/4 wiórek kokosowych.

wykonanie

Masę rafaello wyłożyć na biszkopt, na to rozłożyć orzechy i płatki migdałowe - delikatnie je wcisnąć łyżka w masę. Posypać resztą wiórek kokosowych. Schłodzić.

Smacznego! :)




1 komentarz: