sobota, 1 czerwca 2013

Akacje w cieście naleśnikowym




Składniki:
  • kwiaty akacji
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka cukru pudru + puder do posypania
  • olej do smażenia

Z mąki, mleka, jajka i pudru robimy ciasto naleśnikowe. Ja wymieszałam wszystko razem trzepaczką. Następnie trzymając za ogonki maczać kwiatki w cieście. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażoną akację odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.


Smacznego! :)




1 komentarz:

  1. Robiłam podobne, z nieco innego ciasta. Pysznie wygladają !
    A syrop robiłam rok temu, warto :)

    OdpowiedzUsuń