Składniki:
- 1 opakowanie papieru ryżowego
- wędzony łosoś
- kilka listków kapusty pekińskiej
- kiełki słonecznika
- sos sojowy
Każdy liść kapusty pekińskiej pociąć na kawałki. Arkusze papieru ryżowego kolejno moczyć w dość ciepłej wodzie aż zmięknie (najlepiej na płaskim dużym talerzu) i następnie układać na nich łososia, kapustę i kiełki. Zwinąć w roladki, uważając by nie przerwać bardzo delikatnego papieru ryżowego. Polać kilkoma kropelkami sosu sojowego.
Instrukcja jak zwijać spring rolls'y poniżej. Jest ona ze strony http://www.foodie-calls.blogspot.com/ .
Smacznego! :)
Witam, Twój blog został przeze mnie nominowany do nagrody Liebster. ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam:http://mojaksiegaprzepisow.blogspot.com/
dziękuje :)
OdpowiedzUsuń