niedziela, 23 czerwca 2013

Pizzerki na cieście francuskim




Składniki na 6-8 pizzerek:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 pomidory
  • szynka
  • kilka pieczarek wcześniej podsmażonych
  • starta mozzarella
  • oregano, bazylia lub inne przyprawy, które lubicie
  • ketchup
Płat ciasta francuskiego pokroić na 6-8 kawałków. Na każdym ułożyć plasterki pomidora, pieczarki, szynkę i posypać przyprawami. Włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec na złoty kolor. Pod koniec pieczenia posypać startą mozzarellą i piec jeszcze chwilkę, by ser się roztopił. Gotowe pizzerki polać ketchupem.


Smacznego! :)



3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie propozycję! :) Wygląda przepysznie!!!
    Tymczasem ja wróciłam ze szpitala i chwalę się swoją pierwszą tartą :) Zapraszam dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń