poniedziałek, 24 marca 2014

Sałatka meksykańska


Przepis ze zmianami z tej strony.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • sałata lodowa
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 sztuka czerwonej papryki
  • 6-8 pomidorków cherry
  • 1 mała czerwona cebula
  • sos sałatkowy paprykowo - ziołowy
  • olej
  • woda
  • przyprawa gyros
Piersi z kurczaka pokroić w paski, obtoczyć w przyprawie do gyrosa i odstawić na kilka minut. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączyć, pomidorki przekroić na połówki, cebulę pokroić w piórka a paprykę w paski. Z sałaty oderwać kilka pierwszych i największych liści, ułożyć je na talerzach i uformować koszyczki. Pozostałą część sałaty porwać na małe kawałeczki. Wszystkie warzywa wymieszać w misce. Zrobić sos według instrukcji podanej na opakowaniu i polać nim warzywa. Wymieszać. Paski z piersi kurczaka usmażyć. Koszyczki z sałaty wypełnić mieszanką warzyw i wyłożyć na to gorące mięso.

Smacznego! :)


Zielono mi, idzie wiosna

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz