wtorek, 27 sierpnia 2013

Likier kukułkowy




Przepis znaleziony tutaj.

Składniki:
  • 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 300g cukierków kukułka
  • 250 ml wódki
Kukułki rozgnieść i wrzucić do mleka, podgrzać. Gdy wszystkie cukierki się rozpuszczą, odstawić do ostudzenia. Wlać wódkę, delikatnie wymieszać.

Podawać schłodzone, a przed podaniem zamieszać (na dnie wytwarza się osad).

Smacznego! :)


5 komentarzy:

  1. Mój tata robił taką i bardzo szybko zniknęła :D Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kukułki, takie w płynnej formie muszą być oszałamiające. :D

    OdpowiedzUsuń
  3. oj tak, likier jest przepyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. muszę wypróbować koniecznie :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. gorąco polecam, znajomi się o ten likier biją ;)

      Usuń