Przepis z tej strony.
Składniki:
- 115 g miękkiego masła
- 1/3 szklanki cukru
- 1 jajko roztrzepane
- 250 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
- 100 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
- 50 g orzechów
- szczypta soli
Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko. Dalej ubijając dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Na koniec dodać czekoladę i orzechy, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać.
Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 10 minut, aż będą jasnobrązowe.
Smacznego! :)
Bardzo lubię pieguski... a te domowe muszą być wyśmienite;)
OdpowiedzUsuńoj tak :) polecam!
OdpowiedzUsuń