niedziela, 4 sierpnia 2013

Ciasteczka z czekoladą i orzechami PIEGUSKI



Przepis z tej strony.


Składniki:
  • 115 g miękkiego masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 jajko roztrzepane
  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 100 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
  • 50 g orzechów
  • szczypta soli

Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko. Dalej ubijając dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Na koniec dodać czekoladę i orzechy, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać.

Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 10 minut, aż będą jasnobrązowe.

Smacznego! :)





2 komentarze: