czwartek, 29 sierpnia 2013

Kurczak w ziołach włoskich



Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • por
  • mała cukinia
  • ryż
  • zioła włoskie
  • oliwa do smażenia

Pierś z kurczaka oczyścić i pokroić w kostkę. Doprawić ziołami i dostawić na około 15 minut. Pora i cukinię pokroić w cieniutkie plasterki. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu i przełożyć do miseczki. Na tym samym tłuszczu (można dodać 1 łyżkę oliwy jeśli będzie zbyt mało) smażyć por i cukinię przez około 10 minut. Do warzyw dodać kurczaka i ryż. Doprawić ziołami włoskimi do smaku. Wymieszać.

Smacznego! :)



4 komentarze:

  1. Pysznie wyglada i pewnie tak smakuje :) ja dopiero ci sie rozkrecam ale moze znajdziesz minutkę i wpadniesz? Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń