Przepis z tej strony z małymi zmianami.
Składniki:
- mała cukinia
- 2-3 łyżki oliwy do smażenia
- 2 ząbki czosnku przekrojone na pół i delikatnie zgniecione widelcem
- gotowe pesto bazyliowe
- makaron (u mnie gniazda wstążki z 5 zbóż)
Cukinię pokroić w słupki i smażyć wraz z czosnkiem na oliwie przez 10 minut. Pod koniec smażenia wyjąć czosnek i doprawić solą do smaku.
Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Podczas odcedzania zachować kilka łyżek wody (w celu rozrzedzenia sosu jeśli będzie zbyt gęsty).
Wymieszać makaron z cukinią i pesto. Dodać kilka łyżek wody jeśli jest taka potrzeba.
Smacznego! :)
Bardzo fajny pomysł na szybki obiad :))
OdpowiedzUsuńooo tak, im mniej czasu na przygotowanie tym lepiej :) bo straszny głodomor jestem ;) lubie wszystko co szybkie i proste w wykonaniu :)
OdpowiedzUsuń