sobota, 17 sierpnia 2013

Lekka sałatka z rukoli i sera brie


Przepis z książki 'Książka kucharska. Najlepsze przepisy czytelników kropka tv' z małymi zmianami.

Składniki:
  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 opakowanie pomidorków koktailowych
  • 2 małe piersi z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • olej (oliwa)
  • ser brie jogurtowy
  • sos koperkowo- ziołowy do sałatek

Piersi z pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.  W misce wymieszać rukolę, przekrojone na pół pomidorki oraz pokrojony na kawałki ser brie. Dodać przestudzonego kurczaka. Przygotować sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polać sosem i dokładnie wymieszać. Podawać zaraz po przygotowaniu.

Smacznego! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz