Przepis z tej strony ze zmianami.
Składniki:
- 4 duże czerwone papryki
- 500g mielonego mięsa
- 1 torebka ugotowanego ryżu
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- jajko
- bazylia
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
- szklanka bulionu
- garść startej mozzarelli
Papryki umyć, odciąć wierzch- nie wyrzucać. Usunąć dokładnie pestki. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć, dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Mięso wymieszać z ryżem, cebulą i przyprawami (sól, pieprz, bazylia) do smaku. Napełnić mięsem papryki i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Zalać naczynie bulionem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Następnie posypać serem, przykryć wierzchem papryki i zapiekać jeszcze 15 minut.
Smacznego! :)
Taka papryczka jest wspaniałą alternatywą dla gołąbków, nieprawdaż? ;)
OdpowiedzUsuńoj tak :) może i nawet lepsza? ;)
OdpowiedzUsuń