środa, 29 kwietnia 2015

Łosoś z salsą z awokado



Przepis z Moje Smaki Życia.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu
  • łosoś norweski świeży
  • 1 awokado
  • 2 pomidory
  • 1 średnia czerwona cebula
  • cytryna
  • olej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Ryż ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Awokado obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dodać do awokado razem z posiekaną czerwoną cebulą i natką. Dodać pół łyżki oleju i przyprawić do smaku. Wymieszać, odastawić. Łososia skropić olejem, posolić, popieprzyć i owinąć w papier do pieczenia. Piec przez około15 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z salsą z awokado i ryżem.

Smacznego! :)





2 komentarze: