wtorek, 26 listopada 2013

Ryż z warzywami


Przepis z tej strony z małymi zmianami.

Składniki:
  • 400g ryżu
  • 1 opakowanie fix smażony ryż po chińsku
  • cebula
  • marchew
  • ząbek czosnku
  • 1 szklanka mrożonego groszku
  • puszka cieciorki
  • łyżeczka curry
  • oliwa

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchew, cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Fix rozrobić w szklance zimnej wody i dodać łyżeczkę curry. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić marchewkę, cebulę, czosnek i groszek. Dodać ciecierzycę i ugotowany ryż. Wlać sos, dokładnie wymieszać i smażyć, aż większość sosu odparuje.

Smacznego! :)

1 komentarz:

  1. Lubię chińszczyznę, prosto, smacznie i w temacie.
    Pozdrawiam
    Michał
    http://michalkies.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń