piątek, 27 marca 2015

Szarlotka z połówek jabłek




Przepis z internetu.

Składniki:
ciasto

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 czubate łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenie
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 jajko
  • 1 margaryna
  • 15 dag serka waniliowego Danio
  • obrane i wydrążone jabłka 7-10 sztuk zależnie od wielkości

polewa
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej
  • 1 szklanka cukru pudru

Wszystkie składniki zagnieść i ciasto podzielić na 2 części. Jedną część położyć na blaszkę, na to połówki jabłek. Wszystko przykryć drugą częścią ciasta. Piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni C. Gorące ciasto polać polewą.

Smacznego! :)







1 komentarz:

  1. Uwielbiam szarlotkę. Taka jest na pewno smaczna :)

    OdpowiedzUsuń