środa, 18 czerwca 2014

Cappuccino



Inspiracja z tej strony.

Składniki:

biszkopt kakaowy
składniki i sposób przygotowania z przepisu, który już pojawił się na blogu. TUTAJ

masa

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml kremówki
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 80 g kawy cappuccino w proszku
  • 3 łyżki cukru
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić. Serek mascarpone dokładnie wymieszać z cappuccino. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Do śmietany dodać żelatynę, następnie mascarpone i wymieszać delikatnie do połączenia składników.

wierzch
  • 200 ml kremówki
  • 1 łyżka cukru
  • 20-30 g kawy cappuccino w proszku
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier. Wymieszać.

przełożenie ciasta

Ciasto przekroić na dwie równe części wzdłuż i przełożyć je kremem. Na wierzch wyłożyć ubitą kremówkę i oprószyć cappuccino. Przechowywać w lodówce.

Smacznego! :)







4 komentarze: