poniedziałek, 2 czerwca 2014

Farfalle z tuńczykiem w kremowym sosie ze szpinakiem



Przepis z tej strony.

Składniki:

  • 150 g makaronu farfalle
  • 1 opakowanie Fix Knorr Makaron Kremowe 4 sery z mozzarella
  • 180 ml śmietany 18%
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 mała cebula
  • 200 g szpinaku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

Makaron ugotować al dente według instrukcji podanej na opakowaniu. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oliwie i dodać szpinak. Fix wymieszać ze śmietaną i 100 ml zimnej wody, a następnie dodać do cebuli ze szpinakiem. Chwilkę gotować, by sos zgęstniał. Wymieszać ugotowany makaron z sosem, przełożyć na talerze i posypać pokruszonym tuńczykiem.

Smacznego! :)



Czas na szpinak 4!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz