sobota, 1 lipca 2017

Tarta z porzeczkami bez pieczenia


Składniki:
spód:

  • 300 g ciastek oreo
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 50 g masła
krem:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
Masło roztopić, przestudzić. Ciastka oraz czekoladę zmiksować do otrzymania masy ciasteczkowej o konsystencji mokrego piasku. Dodać masło i wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do formy do tarty o średnicy 25 cm. Wcisnąć w dno, wyrównać i odstawić do lodówki.
Wszystkie składniki kremu przełożyć do miski i miksować do powstania gęstego kremu. Krem przełożyć na schłodzony spód. Na wierzch wyłożyć sezonowe owoce. Schłodzić około 2 godzin w lodówce.

Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz