piątek, 6 grudnia 2013

Serduszka cytrynowo- miodowe


Przepis własny.

Składniki:
  • 1/4 szklanki miodu
  • 5 łyżek miękkiego masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka olejku cytrynowego
  • posypka + lukier (woda, cytryna, cukier puder) do ozdoby
Wszystkie składniki wymieszać, wyrabiać ciasto do połączenia się składników. Ciasto rozwałkować na ok 5mm. Podsypać mąką, jeśli zajdzie potrzeba, by się nie keliło. Wykrawać serduszka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 8 minut w temperaturze 180 stopni. Studzić na kratce.

Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz