Przepis z małymi zmianami z tej 
strony.
Składniki na 2 porcje:
- 1 gruszka
 
- opakowanie mix sałat z roszponką
 
- garść orzechów włoskich
 
- 20 g sera gorgonzola 
 
- 1 łyżeczka octu winnego
 
- 1 łyżeczka musztardy
 
- 1 łyżka miodu
 
- 2 łyżki oliwy z oliwek
 
W pierwszej kolejności przygotować sos dokładnie mieszając ocet, miód, musztardę i oliwę. Następnie obrać gruszki ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki a ser pokroić w kosteczkę. Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy włoskie (u mnie połamane na większe kawałki, można je zmiażdżyć). Na talerz wyłożyć sałatę, na to ser i plastry gruszki. Na koniec posypać orzechami i polać sosem midowo- musztardowym.
Smacznego! :)
 
Podoba mi się to połączenie smaków. Na pewno wypróbuję przepis!
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń