niedziela, 2 czerwca 2013

Spring rolls






Składniki:
  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • wędzony łosoś
  • kilka listków kapusty pekińskiej
  • kiełki słonecznika
  • sos sojowy

Każdy liść kapusty pekińskiej pociąć na kawałki. Arkusze papieru ryżowego kolejno moczyć w dość ciepłej wodzie aż zmięknie (najlepiej na płaskim dużym talerzu) i następnie układać na nich łososia, kapustę i kiełki. Zwinąć w roladki, uważając by nie przerwać bardzo delikatnego papieru ryżowego. Polać kilkoma kropelkami sosu sojowego.

Instrukcja jak zwijać spring rolls'y poniżej. Jest ona ze strony http://www.foodie-calls.blogspot.com/ .


Smacznego! :)



2 komentarze:

  1. Witam, Twój blog został przeze mnie nominowany do nagrody Liebster. ;)
    Zapraszam:http://mojaksiegaprzepisow.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń