Składniki:
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1 kg pora
- 1 kg pieczarek lub grzybów leśnych
- 1 kostka masła
- Vegeta (1-2 łyżek)
Kapustę gotować w około 2 szklankach wody, by zmiękła. W garnku powinno zostać troszkę wody na dnie, by warzywa się nie przypaliły. Jeśli woda wyparowała dolać minimalną ilość. Do kapusty dodać por pokrojony w plasterki, grzyby i masło. Dusimy do momentu, aż grzyby będą miękkie. Doprawić vegetą do smaku. Dokładnie wymieszać i pogotować chwilkę.
Smacznego! :)
oo, będę musiała spróbować. zapisuję. myślę, że to fajne połączenie smaków
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie tu u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo, a bigosik polecam :)
OdpowiedzUsuń