poniedziałek, 4 marca 2013

Bigos z porów na maśle



Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 1 kg pora
  • 1 kg pieczarek lub grzybów leśnych
  • 1 kostka masła
  • Vegeta (1-2 łyżek)

Kapustę gotować w około 2 szklankach wody, by zmiękła. W garnku powinno zostać troszkę wody na dnie, by warzywa się nie przypaliły. Jeśli woda wyparowała dolać minimalną ilość. Do kapusty dodać por pokrojony w plasterki, grzyby i masło. Dusimy do momentu, aż grzyby będą miękkie. Doprawić vegetą do smaku. Dokładnie wymieszać i pogotować chwilkę.


Smacznego! :)





3 komentarze:

  1. oo, będę musiała spróbować. zapisuję. myślę, że to fajne połączenie smaków

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smacznie tu u Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję bardzo, a bigosik polecam :)

    OdpowiedzUsuń