Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g)
- 1 opakowanie budyniu
- owoce (brzoskwinie, kiwi, winogrona,mandarynki)
- galaretka (u mnie galaretki zabrakło, bo czasu na przygotowanie też miałam mało)
Ciasto przełożyć do formy do tarty, nakłuć widelcem i piec z obciążeniem (papier do pieczenia+fasola lub specjalne kulki ceramiczne) w 200ºC przez około 20 minut, aż ciasto lekko zbrązowieje.
W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu (ja dałam trochę mniej mleka niż było zalecane), przykryć folią i przestudzić.
Zrobić galaretkę według instrukcji na opakowaniu, ale dać mniej wody niż proponują.
Wyłożyć zimny budyń na ciasto i przyozdobić owocami. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
Smacznego! :)
Prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie ;D
OdpowiedzUsuńbyłam, próbowałam, jestem zachwycona! :)
OdpowiedzUsuń