sobota, 9 marca 2013

Tarta z owocami i budyniem






Składniki:
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (275 g)
  • 1 opakowanie budyniu
  • owoce (brzoskwinie, kiwi, winogrona,mandarynki)
  • galaretka (u mnie galaretki zabrakło, bo czasu na przygotowanie też miałam mało)

Ciasto przełożyć do formy do tarty, nakłuć widelcem i piec z obciążeniem (papier do pieczenia+fasola lub specjalne kulki ceramiczne) w 200ºC przez około 20 minut, aż ciasto lekko zbrązowieje.

W międzyczasie ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu (ja dałam trochę mniej mleka niż było zalecane), przykryć folią i przestudzić.

Zrobić galaretkę według instrukcji na opakowaniu, ale dać mniej wody niż proponują. 

Wyłożyć zimny budyń na ciasto i przyozdobić owocami. Zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.


Smacznego! :)








3 komentarze: