Składniki:
- 200 g wiórek kokosowych
- 80 g miękkiego masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2-3 łyżki mleka
- nadzienie (np. mleko zagęszczone o smaku kakaowym, dżem)
Ze wszystkich składników zagnieść gładką masę. Następnie obsypać foremkę cukrem pudrem by masa się nie przykleiła. Foremkę obkleić masą, pamiętając by zostawić w środku dziurkę na nadzienie. Wypełnić nadzieniem zostawiając trochę miejsca, a następnie zakleić masą kokosową. Delikatnie wyciągnąć ciasteczko. Powtarzać czynności ,aż do wyczerpania ciasta.
Ule przechowywać w lodówce.
Można również z masy zrobić 'rafaello' wkładając do środka migdał.
Smacznego! :)
ale fajniutkie :)
OdpowiedzUsuńTakie ule świetnie się prezentują! Szkoda tylko, że te foremki są praktycznie niedostępne:( A może podpowiesz, gdzie je kupiłaś?
OdpowiedzUsuńznajdziesz je tutaj: https://www.pomocnicykuchenni.pl/foremki-do-,foremka-do-ciasteczek-bez-pieczenia,35,0200140,5820.html
OdpowiedzUsuń